{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Michelle Obama: Barack je još uvijek isti onaj čovjek u kojeg sam se zaljubila

5.9.2012. u 08:33
0
2
Michelle Obama: Barack je još uvijek isti onaj čovjek u kojeg sam se zaljubila
0
Michelle Obama: Barack je još uvijek isti onaj čovjek u kojeg sam se zaljubila
Michelle Obama održala je u utorak veče govor svog života na konvenciji demokarata u gradu Charlotte pozivajući glasače da podrže njenog supruga te da ga gledaju ne samo kao vođu države već kao brižnog supruga i oca koji razumije strahove i borbe Amerikanaca.
Michelle je dobila udarni termin prve večeri konvencije Demokratske stranke, a kada je izašla za govornicu, zvučala je samouvjereno, iskreno i politički zrelo. Prva dama SAD strastveno je branila svog supruga, koji vodi tijesnu bitku sa Mittom Romneyjem za predsjednika SAD.

"Nakon toliko borbe, pobjeda i trenutaka koji su mog supruga stavili na kušnju na načine na koji nisam nikada mogla zamisliti, vidjela sam iz prve ruke da biti predsjednik ne mijenja vas i vašu suštinu već otkriva ono ko ste, a Barack je još uvijek onaj čovjek u kojeg sam se zaljubila", kazala je Michelle, a u dvorani su se začuli povici "još četiri godine".

Prva dama se u svom govoru osvrnula na njen odnos s Barackom, koji traje već 23 godine. "Oboje smo odrasli u porodicama koje nisu imale mnogo u smislu posjedovanja materijalnih stvari, ali koje su nam dale nešto mnogo vrijednije - bezvjetnu ljubav, nepokolebljivu žrtvu i priliku da idemo na mjesta na kojim oni nisu mogli ni zamisliti da odu", kazala je Obama.

U svom govoru je otkrila da je Obama na početku karijere odbijao visoko plaćene poslove već je radio u mjestima u kojim su se zatvarale fabrike, boreći se da ponovno izgradi te zajednice.

"U najtežim trenucima on nikad ne odustaje, već ide strpljivo, mudro i hrabro ide naprijed", istakla je Michelle. Insistirala je da će Barack biti "izrvstan predsjednik" i da ona, poput svake majke, svojoj djeci želi sve najbolje, a to im može priuštiti samo ako je na čelu zemlje čovjek poput njenog supruga.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: