Bivši advokat
40

Michael Cohen: Trump tvrdi da su crnci previše glupi da glasaju za njega

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bivši advokat predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa, Michaele Cohen kazao je kako je Trump često imao rasističke komentare, prenosi The Guardian.

U intervjuu za Vanity Fair koji je objavljen jučer, Cohen je kazao kako je Trump četiri puta imao degradirajuće komentare o crncima.

Naime, Cohen je naveo da je za vrijeme njegove predsjedničke kampanje 2016. godine imao odvratne komentare na račun Afroamerikanaca, budući da je na njegovom mitingu bilo više bijelaca.

"To je zato što su crnci previše glupi da bi glasali za mene, rekao mi je Trump", ustvrdio je bivši predsjednikov advokat za Vanity Fair.

Cohen je potvrdio i da je Trump imao ružne komentare i kada je umro predsjenik Južnoafričke Republike Nelson Mandela, te sugerirao kako su sve zemlje koje vode crnci zapravo rupe.

Također kada su putovali u Chicago 2000. godine, od aerodorma do hotela, prošli su neuglednim naseljem.

"Donald Trump je rekao da samo crnci mogu živjeti ovako", kazao je Cohen.

Cohen je posjetio da je Trump kazao i kako nema šanse da dopusti crncu da pobijedi u reality showu "The Apprentice".

Bijela kuća još uvijek nije odgovrila na CNBC-ov zahtjev za komentarom dok je Trump kazao kako je ipak u svojoj kampanji pokušao doprijeti do crnih birača. Čak mu je prošlog mjeseca u posjeti Bijeloj Kući bio i reper Kanye West.

Tada je Kanye odbacio ideju da je Trump rasista, te kazao kako predsjednik ipak zaslužuje podršku crnačke manjine.

U intervju koji je Cohen dao za Vanity Fair kazao je da ovim intervjuom želi očistiti savjest i upozoriti birače o onome kakav je zapravo predsjednik SAD-a prije nego li glasaju za njega.