Svijet
2

Miami: Pet ubijenih u pucnjavi na aerodromu

Klix.ba
(Foto: Twitter)
Najmanje pet osoba je ubijeno u pucnjavi na floridskom aerodromu Fort Lauderdale kod Miamija, potvrdile su lokalne vlasti, a prenosi Guardian.

Šerif okruga Broward oglasio se na Twitteru rekavi kako je pored pet ubijenih još najmanje osam osoba teže i lakše ranjeno, te da je počinitelj napada uhapšen i pod kontrolom snaga sigurnosti.

Službenici aerodorma izdali su saopćenje kako se napad desio u području predviđenom za preuzimanje prtljaga te da su svi letovi privremeno suspendovani.

Zbog incidenta putnici sa terminala, ali i aviona na pisti brzo su evakuisani i sabrani na prostori koji letjelice koriste kao prilaz rampama za ulaz i izlaz.

Motiv i identitet napadača zasada nisu poznati

Guvrerner Floride Rick Scott je odmah došao na aerodrom gdje se susreo sa čelnim ljudima policijskih agencija i obezbjeđenja aerodroma. Budući predsjednik SAD-a Donald Trump rekao je kako je u kontaktu sa guvernerom te da se moli za građane koje apeluje da budu na sigurnom.

Fort Lauderdale-Hollywood je drugi najveći aerodrom u južnoj Floridi, odmah nakon međunarodnog aerodroma Miami. Inače, oba aerodroma nalaze se u samom gradu.