{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Merkelova za više imigranata u državnim institucijama

S
30.10.2010. u 18:41
0
11
Merkelova za više imigranata u državnim institucijama
0
Merkelova za više imigranata u državnim institucijama
Angela Merkel
Njemački kancelar Angela Merkel izjavila je danas da više imigranata treba da radi u državnim institucijama, osuđujući diskriminaciju prilikom zapošljavanja.
Dvije nedjelje nakon što je rekla da je projekat multikulturalizma u Njemačkoj propao, Merkelova je na svom web-stranici objavila da Njemačka trenutno ima nesrazmjeno mali broj imigranata u javnim službama i da se to mora promijeniti.

"Kada neko ima ime koje ne zvuči baš njemački, za neke poslove to obično predstavlja problem", navela je Merkelova.

Ovu izjavu Merkelova je dala uoči "Samita o integraciji" kojim će predsjedavati u srijedu zajedno sa 115 predstavnika javnih službi i drugih organizacija, koje se bave integracijom imigranata. Tokom ovog samita trebalo bi da bude izrađen akcioni plan.

Skoro 20 odsto njemačke populacije su imigranti ili njihovi potomci, a u nekim regionima procenat je 26 odsto.

Njemačku već nedjeljama potresa debata o integraciji muslimanskih imigranata nakon komentara bankara Tile Sarazina o neprilagođenosti turskih imigranata i njihovoj neobrazovanosti i nakon objavljivanja njegove knjige "Njemačka samu sebe uništava", u kojoj postavlja pitanje zašto bi on u svojoj vlastitoj zemlji bio manjina.

On je, između ostalog, rekao da Njemačka "postaje sve gluplja" zbog neobrazovanih i neproduktivnih muslimanskih imigranata koji će "visokom stopom nataliteta" da osvoje Njemačku i koji odbijaju da nauče njemački jezik.

Njemačka pokušava da nađe balans između potrebe za radnom snagom i rastućom zabrinutosti zbog loše integracije imigranata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: