|

Merkelova i Cameron protiv poreza EU

Merkelova i Cameron protiv poreza EU
0
F
FENA
31.10.2010. u 18:33
0
komentara
0

dijeljenja
Merkelova i Cameron protiv poreza EU Foto: AFP
Njemačka kancelarka Angela Merkel i britanski premijer David Cameron u nedjelju su se neformalno sastali u Velikoj Britaniji, pripremajući se za predstojeća dva sastanka na vrhu - NATO-ov samit i samit G-20.
Dvoje čelnika raspravljalo je o finansijskoj politici i o ekonomiji u sklopu priprema za sastanak predstavnika G-20 koji će se 11. i 12. novembra održati u Seulu, izjavila je glasnogovornica britanske vlade.

Kada je riječ o predstojećem NATO-ovom samitu, koji će se održati u Lisabonu 19. i 20 novembra, Cameron i Merkel su razgovarali o saradnji i politici odbrane, rekla je glasnogovornica.

Kancelarka i britanski premijer potvrdili su zajednički stav u pogledu finansija EU-a. Oboje se snažno protive zamisli prema kojoj bi EU mogla uvesti poreze.

Angela Merkel u Britaniju je doputovala kasno u subotu u pratnji supruga Joachima Sauera. Oni su odmah po dolasku otišli na privatnu večeru u premijerovu kuću za odmor u Chequersu, a večeri je prisustvovala i Cameronova supruga Samantha Cameron.

Merkel je u Njemačku otputovala u nedjelju oko podneva.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.