Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zene i politika
Relevantnim odredbama kako Ustava Federacije tako i Izbornim zakonom utvrđen je isti broj delegata sva tri konstitutivna naroda u Domu naroda tako da je očito da omogućava jednakopravno predstavljanje svih konstitutivnih naroda u Domu naroda. 1.800.000 Bosnjaka naspram 300.000 Hrvata. Hrvati zasluzuju proporcionalno jednog delegata u Domu naroda.
evo vidis kolko je rvata, nema ih dovoljno da mi spucaju minus a kamo li da im dano vise od jednog mjesta u Domu naroda.
Kako znas da zivis u diktaturi jer taj podatak ne pise u licnoj? Samo pogledaj svjetsku top listu zemalja sa najvisim potrebnim procentom za prelazak izbornog praga i ulazak neke politicke partije u parlament. 1.Turska 10% 2.Rusija 7% 3.Kazakstan 7& 4.Njemacka 5% 5.Hrvatska 5% 6.Srbija 5% ( ne vazi za nac. manjine , samo za Srbe) 7.Ruanda 5% 8.Svedska 4%
Svi Federalci za Zeljka 2018
Kazu Zvizdic se sastao u Davosu sa Crnadkom...