|

Merkel: Poziv srpskoj i kosovskoj strani da pronađu razumno rješenje

Merkel: Poziv srpskoj i kosovskoj strani da pronađu razumno rješenje
0
F
FENA
11.11.2007. u 12:34
0
komentara
0

dijeljenja
Merkel: Poziv srpskoj i kosovskoj strani da pronađu razumno rješenje Foto: AFP
Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je iz američkog mjesta Kroford predstavnike vlasti u Beogradu i Albanaca sa Kosova da ulože maksimalne napore kako bi pronašli razumno rješenje za budući status južne srpske pokrajine, prenose agencije.
Kancelarka Merkel je poslije razgovora u subotu sa američkim predsjednikom Džordžom Bušom na njegovom ranču u Krofordu, u saveznoj državi Teksas, naglasila da pregovori o statusu Kosova, koji se vode pod okriljem trojice posrednika međunarodne Kontakt grupe, ulaze u "ključnu fazu".

"Pozivamo srpsku i kosovsku stranu da ulože maksimalne napore i dođu do razumnog rješenja problema. A mi ćemo učiniti sve što možemo da to pomognemo", rekla je Merkelova.

Posjeta Merkelove SAD-u, dva dana pošto je tu boravio i francuski predsjednik Nikola Sarkozi, smatra se posljednjim krugom konsultacija na najvišem nivou prije nego što "trojka" pregovarača 10. decembra podnese UN-u izvještaj o toku četvoromjesečnih pregovora između Srbije i kosovskih Albanaca o rješavanju statusa pokrajine.

"Trojku" čine ambasadori Njemačke i SAD-a Volfgang Išinger, koji takođe posreduje u ime EU i Frenk Vizner, kao i predstavnik Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko.

"Zahvaljujem kancelarki na njenoj jasnoj viziji problema poput Kosova, Burme i Libana", rekao je američki predsjednik nakon susreta s Merkelovom.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.