Svijet
0

Merkel i Cameron napustili Samit zbog utakmice

SRNA
Foto: AP
Foto: AP
Britanski i njemački lideri iskrali su se sa samita grupe dvadeset razvijenih i zemalja u razvoju (G20) koji raspravlja o globalnoj ekonomiji da bi gledali fudbalski meč Njemačka-Engleska, rekli su zvaničnici.

Britanski premijer David Cameron i njemački kancelar Angela Merkel uzeli su malu pauzu od samita u Torontu kako bi gledali drugo poluvrijeme vrlo napete utakmice.

Istorijski rivalitet dvije zemlje potpomognut je u prvom poluvremenu kada je Englez Frank Lampard dao gol, koji sudija nije priznao, a koji bi u suprotnom možda izmjenio tok utakmice.

Njemačka je pobijedila Englesku rezultatom 4:1 i  obezbjedila sebi u put u četvrtfinale turnira u Južnoafričkoj Republici.

Njemačka i Engleska sastale su se zadnji put na Svjetskom prvenstvu 1990. godine u polufinalu u meču koji je ostao zabilježen u  istoriji fudbala kada je Engelska izgubila na penale.

Većina lidera G20 pažljivo prati utakmice pa su  u svim hotelskim sobama, konferencijskim salama i medijskom centru instalirani monitori  na kojima se prenose fudbalski mečevi.