{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Merah nije poslao video Al Jazeeri

S
SRNA
27.3.2012. u 14:55
0
4
Merah nije poslao video Al Jazeeri
0
Merah nije poslao video Al Jazeeri
Mohammed Merah (Foto: AFP)
Islamski terorista Mohamed Merah nije poslao videosnimak svojih zločina koji je katarska televizijska stanica Al Jazeera primila poštom, a čiju kopiju posjeduje i policija, saopštili su danas policijski izvori.
Policija istražuje ko je mogao da u srijedu 21. marta pošalje ovu pošiljku koja između ostalog sadrži memorijsku karticu i pismo koje je napisao Mohamed Merah.

Prema prvim rezultatima istrage pošaljilac ne može biti Merah, navodi isti izvor i precizira da je pošiljka poslata izvan Toulousea.

Snimak ubistava koje je Mohamed Merah počinio u Toulouseu i Montaubanu, na jugozapadu Francuske, policija posjeduje od juče pošto ga je prvo primila katarska televizija Al Jazeera.

"Na snimku su vidljivi svi napadi u Toulouseu i Montaubanu po hronološkom redu. Čuje se muzika i vjerske pjesme, te izvodi iz Kur'ana", izjavio je Zide Taruš, zvaničnik kancelarije Al Jazeere u Parizu koji je dodao da se čuju i krici žrtava.

Mohamed Merah je snimio sva ubistva pomoću mini kamere koju uobičajeno koriste ronioci i sportisti.

Merah (23), koji je francuski državljanin alžirskog porijekla, poginuo je u oružanom sukobu sa policijom nakon 32-časovne opsade njegovog stana u Toulouseu. Tokom opsade on je priznao da je ubio tri vojnika u dva odvojena incidenta i da je ubio troje djece i nastavnika jevrejske škole u Toulouseu, a tvrdio je i da je snimao sve incidente.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: