{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Medvedev: Vojne intervencije vode sveopštem ratu

S
17.5.2012. u 14:04
0
10
Medvedev: Vojne intervencije vode sveopštem ratu
0
Medvedev: Vojne intervencije vode sveopštem ratu
Dmitrij Medvedev (Foto: Arhiv/AFP)
Ruski premijer Dmitrij Medvedev rekao je danas da bi vojna intervencija protiv suverenih zemalja mogla voditi sveopštem, pa čak i nuklearnom ratu.
"U jednom trenutku takve akcije, koje potkopavaju državni suverenitet, mogu da završe u sveobuhvatnom regionalnom ratu, pa čak i ratom sa upotrebom nuklearnog oružja", rekao je Medvedev na međunarodnom forumu pravnika u Sankt Peterburgu.

On je dodao da uvođenje raznoraznih kolektivnih sankcija, kojima se zaobilaze međunarodne institucije, ne poboljšava situaciju u svijetu, dok nemilosredne vojne operacije u stranim zemljama obično završavaju tako što radikalni elementi dođu na vlast.

"Prava zemalja da izaberu svoj put razvoja je univerzalna vrijednost", rekao je Medvedev govoreći o situaciji u Siriji i Bliskom istoku uoči samita G8.

Pomoćnik u Kremlju Arkadij Dvorkovič rekao je ranije danas da će sastanak G8 u Washingtonu 18. i 19. maja početi razgovorima o Siriji i Iranu.

Medvedev, koji učestvuje na ovom skupu umjesto predsjednika Vladimira Putina, imaće bilateralne razgovore sa američkim predsjednikom Barackom Obamom, rekao je Dvorkovič.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: