Nastavak tenzija
53

Medvedev ismijavao britanskog šefa diplomatije pa mu zaprijetio: "Bolje pazi šta govoriš"

V. K.
Dmitri Medvedev (Foto: EPA-EFE)
Dmitri Medvedev (Foto: EPA-EFE)
Bivši predsjednik Rusije Dmitrij Medvedev ponovno se osvrnuo na najave iz Ukrajine kako su dobili dopuštenje Britanaca da oružjem iz ove zemlje gađaju rusku teritoriju te se posebno osvrnuo na šefa britanske diplomatije Davida Camerona.

U obraćanju na platformi X, Medvedev je rekao kako je ranije imao priliku raditi s Cameronom te da o njemu ne misli ništa dobro.

"Dobro se sjećam tog tipa. Radio sam s njim nakon što sam postao premijer. Obični sumnjivi Britanac. Tada je bio veseo i budalast i izgledao je kao hrabri mladić koji uživa u poziciji koju je neočekivano stekao. Tada nije bio ni okorjeli rusofob. Osrednji, ništa više", rekao je Medvedev.

Sada, kako ističe Medvedev, Cameron govori Ukrajincima da pucaju britanskim projektilima na teritoriju Rusije.

"Čvrst momak! Nisi to trebao reći. Imajte na umu da oni koji rukuju krstarećim projektilima Storm Shadow nisu polumudraci obučeni u vezene košulje već Britanci i Francuzi. Pod određenim okolnostima odgovor će biti dostavljen ne samo u Kijev i neće sadržavati običan eksploziv već i specijalnu municiju. Čak bi i polupismeni imbecili Njegovog Kraljevskog Veličanstva to trebali razumjeti", mišljenja je Medvedev.

Na kraju, uputio je upozorenje britanskom šefu diplomatije.

"Davide, bolje pazi šta govoriš. Inače... Ne, neću to reći. Zvučali bi opsceno"