Tragedija u Britaniji
7

Medicinska sestra Kate Middleton ostavila oproštajno pismo

Klix.ba
Jacintha Saldanha, medicinska sestra koja je počinila samoubistvo nakon što su se australski radijski voditelji našalili s njom kako bi dobili informacije o trudnoći Kate Middleton, ostavila je poruku porodici, pišu danas britanski mediji.

Saldanha mužu i djeci nije rekla da je bila umiješana u skandal neposredno nakon što se dogodio, pa se pretpostavlja da je u pismu objasnila zbog čega je odlučila oduzeti sebi život.

Obdukcija tijela medicinske sestre obavljena je jučer. Inače, Saldanha je bila ugledna zaposlenica u Bolnici kralja Edwarda sedmog u Londonu. Incident se desio nakon što su radijski voditelji iz Australije nazvali bolnicu i predstavili se kao članovi kraljevske porodice da bi izvukli informacije o trudnoći vojvotkinje od Kembridža.

Australski novinari su kasnije izjavili kako su mislili da će im medicinska sestra spustiti slušalicu i shvatiti da se radi o šali te da im ništa neće reći. Inače, radi se o voditeljima humorističke emisije u kojoj su do sada bezbroj puta na sličan način zezali svoje slušatelje, ali se nikada nije završilo ni približno tragično.

Ono što je medicinska sestra napisala u pismu još uvijek nije poznato, mada se pretpostavlja da će porodica u narednim danima saopćiti to javnosti.