Svijet
0

Mećava u Škotskoj i na sjeveru Engleske blokirala puteve

SRNA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Jake snježne padavine i vjetrovi zahvatili su Škotsku i sjeverni dio Engleske zbog čega je veliki broj automobila bio blokiran na putevima, dok je više hiljada domaćinstava ostalo bez električne energije.

Meteorološka služba je saopštila da se očekuje da će se ovi vremenski uslovi zadržati i tokom dana, dok predviđaju da će u pojedinim oblastima pasti i do 30 centimetara snijega.

Sniježne padavine početkom proljeća uslijedile su nakon najoštrije zime u  Velikoj Britaniji za posljednjih 30 godina.

"Snijeg će padati tokom cijelog dana. Snježne padavine kretaće se dalje prema sjeveru dok se očekuje i razoj situacija sličnih mećavi", navodi se u saoptšenju Meterološke službe.

Predviđene su i jake kišne padavine, zbog čega je Agencija za zaštitu okoline objavila upozorenja na moguće poplave na sjeveroistoku i dijelovima južne Engleske.

Sinoć je više hiljada domaćinstava u Škotskoj i Sjevernoj Irskoj ostalo bez električne energije nakon što su u lošim vremenskim uslovima oštećeni vodovi.

Saobraćaj je, takođe, otežan dok je željeznički saobraćaj između grada Bervika na Tvidu i Edinburga prekinut zbog klizišta.
Više stotina ljudi u Sjevernoj Irskoj saopšteno je iz  automobila u kojima su ostali blokirani u snijegu, dok je u Škotskoj nekoliko putnih pravaca zatvoreno.