Zbog snijega i leda otkazuju se utakmice, letovi, snimanja serija...

F
FENA
6.1.2010. u 10:14
0
2
Zbog snijega i leda otkazuju se utakmice, letovi, snimanja serija...
0
Zbog snijega i leda otkazuju se utakmice, letovi, snimanja serija... Foto: AFP
Velike količine snijega i leda otežali su saobraćaj u Evropi u utorak navečer i u noći na srijedu, posebno na sjeveru Engleske i u Škotskoj.
Većina zračnih luka i škola zatvorena je na području Manchestera, a nogometne utakmice se otkazuju širom Engleske, jer meteorolozi predviđaju da će pasti do 40 cm snijega. Zračni saobraćaj je prekinut ili je otežan na većini aerodroma u zemlji, bilo da je riječ o londonskim Heathrowu, Lutonu i Gatwicku, ili o onima u Leedsu, Liverpoolu, Glasgowu, Edinburghu i Manchesteru.

Utakmice polufinala engleskog Liga kupa između Blackburna i Aston Ville te Manchester Cityja i Manchester Uniteda koje su se trebale igrati u utorak i u srijedu navečer odgođene su za 19. i 20. januar. I snimanje sapunica poput "Coronation Street" i "Emmerdalea" otkazano je zbog nedolaska statista.

Decembar 2009. u Britaniji je bio najhladniji od 1995., a stanje će tokom vikenda dodatno pogoršati ledeni vjetar iz Sibira. U Njemačkoj se živa u termometrima tokom noći spustila na -19 Celzijusevih stepeni, a Normandija, Bretanja i središnji predjeli Francuske bili su pod snijegom koji je ozbiljno poremetio cestovni saobraćaj. U Švicarskoj zbog vala hladnoće u dolasku kasne avioni iz Pariza i Amsterdama, a u polasku iz Ženeve.


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: