Velika Britanija
0

McCannovi prodali prava na knjigu o nestanku Madeleine

Sarajevo-x.com
Madeleine McCann
Madeleine McCann
Roditelji nestale djevojčice Madeleine McCann, Kate i Gerry, potpisali su ugovor u kojem odobravaju izdavanje knjige o nestanku njihove kćerke i naporima da je pronađu.

Nakon mnogobrojnih ponuda, izdavačka kuća "Transworld" je otkupila prava za izdavanje knjige o nestanku Britanke Madeleine McCann tokom odmora u Portugalu 2007. godine.

Detalji o ugovoru nisu objavljeni, ali se vjeruje da će McCannovi dobiti velik dio novca od prodaje.

Knjiga pod nazivom "Madeleine" će biti izdana 28. aprila sljedeće godine, kako bi se obilježila četvrta godišnjica od nestanka djevojčice.

"Moj razlog za pisanje je jednostavan - želim reći istinu. Izdavanje ove knjige je bila veoma teška odluka. U posljednjih nekoliko mjeseci fond namijenjen potrazi za Madeleine je gotovo ostao bez sredstava, tako da smo morali to učiniti. Svaki cent koji sakupimo bit će utrošen za potragu za Madeleine. Naša kćerka nam je najvažnija", rekla je Kate McCann.

"Nadamo se da će ova knjiga pomoći u istrazi na neki način. Nadamo se da će potaknuti one koji imaju neke informacije da ih podijele s nama. Neko drži ključni dio ove slagalice", dodao je njen muž Gerry.

Izdavačka kuća "Transworld" je osigurala prava na knjigu koju su dijelom napisali McCannovi u Velikoj Britaniji, Comonwealthu i Evropi.

Londonska izdavačka kuća je izdala mnoge poznate knjige, kao što je "Da Vinčijev kod" Dana Browna.

McCannovi vode pravnu bitku protiv bivšeg portugalskog detektiva Goncaloa Amarala, zbog njegove knjige u kojoj navodi da je Madeleine umrla u apartmanu i da su njeni roditelji lažirali otmicu, što oni oštro poriču.

Apelacioni sud u Lisabonu je prošlog mjeseca odbio žalbu McCannovih koji su tražili da se zabrani izdavanje Amaralove knjige pod nazivom "Maddie: The Truth Of The Lie".