{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Marokanski kralj istražit će pomilovanje španskog pedofila

4.8.2013. u 17:12
1
7
Marokanski kralj istražit će pomilovanje španskog pedofila
1
Marokanski kralj istražit će pomilovanje španskog pedofila
Marokanski kralj obećao je istragu kraljevskog pomilovanja Španca osuđenog za silovanje 11 djece u dobi od četiri do 15 godina.
Pedofil pripada grupi od 48 španskih zatvorenika koje je pomilovao kralj King Mohammed VI, što je izazvalo ljutite proteste i sukobe sa policijom u Rabatu.

U kraljevskoj izjavi saopćeno je kako kralj nije znao kolika je težina zločina koje je španski pedofil počinio. Očekuju se i novi protesti u Casablanci i Rabanu.

Daniel Galvan Vina osuđen je u septembru 2011. na 30 godina zatvora zbog pedofilije. Međutim, nakon kraljevskog pomilovanja prošle sedmice, pušten je iz zatvora u Kenitri i smatra se da je već napustio zemlju.

Desetine ljudi povrijeđeno je u sukobima stotina demonstranata i policije ispred parlamenta u marokanskoj prijestolnici. Demonstracije su se održale i u gradovima Kenitri, Tangieru i Tetouanu, kao i ispred marokanske ambasade u Parizu.

"Kralj nikad nije informisan, na bilo koji način i ni u jednom trenutku, o ozbiljnosti zločina osuđene osobe. Jasno je da nikada ne bi pristao na puštanje osobe koja je počinila tako monstruozne zločine", piše u kraljevskom saopćenju.

Normalna je procedura da kralj pomiluje zatvorenike u posebnim prilikama poput praznika. Posljednja pomilovanja bazirana su na nacionalnom interesu i prijateljskim odnosima sa Španijom, saopćili su iz marokanskog Ministarstva pravde.

Veliki broj stranih državljana u posljednje vrijeme je zadržan u Maroku zbog sumnji na pedofiliju, a hiljade Marokanaca umarširalo je ove godine u Casablancu kako bi pedofiliju i nasilje nad djecom u zemlji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: