"Bit ću bolji"
9

Mark Zuckerberg u poruci povodom Jom Kipura zatražio oprost od svih koje je povrijedio

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg javno je zatražio oprost od svih onih koje je povrijedio tokom godine i obećao da će se potruditi da se popravi.

U svom postu Zuckerberg je priznao da je Facebook utjecao na podjele u zemlji te da će to nastojati popraviti sljedeće godine.

Facebook se nalazio pod intenzivnim nadzorom posljednjih nekoliko sedmica zbog otkrića da su ruske kompanije plaćale reklame i organizirale protrumpovske mitinge tokom predsjedničkih izbora 2016. godine, a otkriveno je i da se grupe koje raspiruju mržnju mogu oglašavati korisnicima koji su pratili određene antisemitske kategorije.

"Večeras završava Jom Kipur, najsvetiji dan za Jevreje u kojem razmišljamo o prošlosti i tražimo oprost za učinjene grijehe. Tražim oprost od svih koje sam povrijedio ove godine i obećavam da ću se truditi da budem bolji. Tražim oprost i zbog načina na koji je moj rad bio uzrok podjele među ljudima, umjesto da nas približi. Želim da svi budemo bolji u godini koja nam predstoji", napisao je Zuckerberg na svom Facebook profilu.