Svijet
0

Majka Tsarnaevih odbacila tvrdnje o radikalizaciji

SRNA
Majka osumnjičenih bombaša iz Bostona odbacila je tvrdnje da je njene sinove radikalizovao izvjesni Misha, prebraćenik na islam.

"To su najobičnije gluposti. On je bio samo prijatelj", rekla je Zubeidat Tsarnaeva mreži ABC malo prije razgovora sa istražiocima FBI u Dagestanu, na jugu Rusije.

Ona je rekla da je Misha znao mnogo o islamu i da se od njega moglo dosta naučiti, ali je odbacila da je imao ektremističke poglede.

Ona je dodala da su odnosi njenih sinova sa Mishom, inače Jermenom čiji je puni identitet i dalje nepoznat, brzo prekinuti, jer je on preselio u drugi kraj SAD.

U međuvremenu mreža ABC je objavila, pozivajući se na zvaničnike, da će majka, ako dođe iz Dagestana na sahranu sina, biti uhapšena, jer je ranije optužena za krađu u prodavnicama.

Ona je optužena da je 25. oktobra 2012. godine u gradu u držav Massachusetts ukrala u prodavnici garderobu u vrijednosti od 1.600 dolara i nije se pojavila na zakazanom ročištu.

U bombaškim napadima, koje su izveli braća Tsarnaev u ponedjeljak na samom cilju Bostonskog maratona, poginule su tri osobe, a više od 180 je ranjeno.