|

Majka objavila srceparajući video devetogodišnjaka koji je zlostavljan u školi

Majka objavila srceparajući video devetogodišnjaka koji je zlostavljan u školi
1.095
M. N.
21.2.2020. u 14:14
64
komentara
1k

dijeljenja
Majka iz Australije Yarraka Bayles objavila je srceparajući video svog devetogodišnjeg sina Quadena koji je plačući rekao kako želi umrijeti nakon što se vratio iz škole u kojoj ga je zlostavljao vršnjak.
Dječak je rođen s Ahondroplazijom (patuljasti rast). U automobilu svoje majke plačući je govorio kako ga je drugo dijete zadirkivalo zbog visine.

"Volio bih da se mogu probosti u srce. Želim da me neko ubije", rekao je plačući.

Njegova majka je kazala kako je podijelila ovaj video na Facebooku s ciljem da podigne svijest o bullyingu i da svi vide kakve posljedice ovo zlostavljanje ima na djecu, pa čak i tu da se njeno dijete od devet godina želi ubiti.

"Ovo bullyng radi i onda se pitate zašto se djeca ubijaju. Želim da znate koliko ovo povrijedi cijelu porodicu. Konstantno ga nadgledam zbog pokušaja samoubistva", kazala je majka koja se također rasplakala.


Video je postao viralan, a Quadena je dobio podršku velikog broja ljudi, među kojima su i poznati fudbaleri, glumci itd.

"Quaden, jači si nego što misliš. I bez obzira na sve imaš prijatelja u meni. Budite svi ljubazni jedni prema drugima. Svaka osoba se suočava s nekom bitkom, budimo ljubazni", rekao je glumac Hugh Jackman.


Novozelandska glumica Teuilas Blakely se također zauzela za dječaka. Podijelila je njegovu fotografiju s igračem NRL ALL Stars Tima Latrellom Mitchellom kazavši kako je sretna što je Quaden pozvan da vodi ovaj tim na utakmici u subotu.

Na GoFundMe je pokrenuta i kampanja "Pošaljimo ovog predivnog dječaka u Disneyland". Kreator Brad Williams sakupio je više od 200 hiljada dolara kojima će platiti putovanje dječaka i njegove porodice u SAD i Disneyland.
Prijavi grešku


Komentari (64)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...