{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mađarska: Policija izbjeglice tretira kao životinje u kavezu

11.9.2015. u 16:50
15
75
Mađarska: Policija izbjeglice tretira kao životinje u kavezu
15
 
Novi video u kojem su prikazani mađarski policajci kako doslovno bacaju hranu prema stotinama izbjeglica pronašao je put ka internetu.
Mađarske vlasti su navodno pokrenule istragu povodom kontroverznog videa koji svjedoči lošem postupanju prema bliskoistočnim izbjeglicama i migrantima, prenosi CBS.

Video je načinjen u jednom od sabirnih centara u blizini mjesta Roske na mađarsko-srbijanskoj granici. Trenuci u kojima policija grupu izbjeglica tretira kao životinje u kavezu potresa svijet na sličan način kao što je to učinio video Petre Laszlo.

Policija na videu baca hranu prema gladnim izbjeglicama koji potom nemaju drugog izbora nego da se za istu bore. S druge strane snimci koji se mogu vidjeti na nekim mađarskim televizijama, a koje je načinila mađarska vlada, prikazuju policiju kako izbjeglicama hranu uručuje na ljudski i pravilan način, iz ruke u ruku.

Ipak, sliku Mađarske popravljaju članovi humanitarnih organizacija koje na uredan način izbjeglicama dijele toplu hranu, čistu odjeću i toplu dobrodošlicu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: