Svijet
0

Madeleine nije viđena u Međugorju

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Plavokosa djevojčica koja je jednog irskog turistu podsjetila na nestalu Madeleine McCann za kojom se traga od maja tekuće godine, nije malena Madeleine kako izvještava policija Zapadnohercegovačkog kantona. Naime, radi se o Tei Dedić iz Ljubuškog.

Početkom novembra irski turist je Gerryju i Kate McCann, roditeljima nestale djevojčice Madeleine i njihovim istražiteljima kazao da je u Bosni i Hercegovini, tačnije u Međugorju, 1. novembra vidio Madeleine koja je iz hotelske sobe u Portugalu nestala u maju ove godine. Svjedok koji je insistirao na svojoj anonimnosti, također je kazao da djevojčica govori engleski jezik te da je čuo kako kaže: "Ja želim svoga tatu“.

Turist iz sjeverne Irske objasnio je da mu je plavokosa djevojčica skrenula pažnju pošto je bila u društvu tamnokosog para koji, kako turist tvrdi, nikako nisu mogli biti njeni roditelji jer je djevojčica izuzetno svijetla.

No, misteriju je konačno razriješila policija Zapadnohercegovačkog kantona koja je jučer utvrdila identitet djevojčice koja neodoljivo podsjeća na Madeleine. Radi se o trogodišnjoj Tei Dedić iz Ljubuškog, izvještava britanski Telegraph.

Policija je nakon izjava svjedoka odmah započela intenzivnu istragu i ustanovila da je Tea, 1. novembra u društvu svojih roditelja zaista bila u Međugorju, a njen otac Alen, toga dana koristio je automobil svoga oca Slavka na osnovu kojeg je policija i ušla u trag porodici Dedić.

Gerry i Kate McCann su putem svog glasnogovornika već ranije izjavili da ne polažu mnogo nade u ove informacije, a njihovom istražiteljskom timu nije dozvoljen pristup informacijama iz policijskog dosjea policijske uprave Zapadnohercegovačkog kantona.