Čekaju se rezultati DNK testa
0

FOTO / Madeleine McCann pronađena u Indiji?

Sarajevo-x.com
Madeleine McCann
Madeleine McCann
Roditelji nestale djevojčice Madeleine McCann čekaju rezultate DNK testa nakon što je u Indiji uočena djevojčica koja liči na njihovu kćerku.

Djevojčicu su uočili jedna Britanka i dva Amerikanca na tržnici u sjevernom indijskom gradu Leh. Madeleine je nestala tokom odmora sa roditeljima u Algraveu u Portugalu 2007. godine.

Ovo troje ljudi su toliko bili uvjereni da je djevojčica koju su vidjeli zaista Madeleine, kojoj bi sada bilo osam godina, da su je pokušali oteti bračnom paru, Belgijki i Francuzu, a oni su ih ubjeđivali da su zaista djetetovi roditelji.

Policija je uzela bris djevojčice, kako bi se uradio DNK test, a sa tamošnjim policajcima su povezani i privatni istražitelji koje su angažovali Madeleinini roditelji Kate i Gerry McCann, pišu britanski mediji.

Indijske vlasti su paru s kojim je bila djevojčica oduzeli i putne isprave, kako ne bi otputovali iz Indije dok ne budu gotovi rezultati DNK testa.

Fotografija koja pokazuje kako je djevojčica mogla izgledati sa šest godina
Fotografija koja pokazuje kako je djevojčica mogla izgledati sa šest godina
Glasnogovornik policije u Lehu je rekao kako sada sve zavisi od rezultata testa, za šta im je potrebna saradnja Madeleininih roditelja i britanske policije.

"Naši privatni detektivi su upoznati s tim šta se desilo u Indiji proteklog vikenda i da bi se moglo raditi o Madeleine. Povezani smo s indijskom policijom i sada nam ostaje samo da čekamo rezultate DNK", rekao je Clarence Mitchell, glasnogovornik porodice McCann.

Roditelji nestale djevojčice
Roditelji nestale djevojčice