Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Stvarno treba revizija, pooštriti kriterije. Kako neko ko u rukama drži toliko života može proći sva testiranja. Nemoguće. Ovo je traženje dobrog, a ne pravog razloga. Samo da se izvuku.
Samoubilacka teorija je najbezbolnije objasnjenje iz ugla ove i generalno svih aviokompanija. To je nesto sto se desi jednom i nema realne opasnosti da ce se desiti ponovo. Meni licno ova teorija nije plauzibilna. Ne vjerujem da je Lubitz cijeli dan bio normalan, zezao se sa pilotom (tako su neki njemacki mediji prvih dana nakon pronalaska crne kutije izvjestavali), i onda odjednom odlucio da namjerno srusi avion. Meni je prihvatljivije objasnjenje da nije bio pri svijesti. U proteklih nekoliko godina njemacki mediji su izvjestavali o otrovnim gasovima koji se javljaju u cockpitu i koji dovode do gubljenja svijesti pilota. 2010. god. se Germanwingsu desio jedan takav dogadjaj u Kelnu gdje je kopilot izgubio svijest, a pilot jedva spustio avion. Bilo je vise takvih slucajeva i to se zataskava. Zamislite sta bi to znacilo za avioindustriju da se zvanicno prizna da je to uzrok pada aviona? Niko vise ne bi letio. To bi bili gubici u milijardama. Lakse je optuziti pojedinca.
Pa logicno: Ako je kopile nezeljeno dijete, onda je kopilot nezeljeni pilot.
Po toj logici je kopile neželjeno pile.
Pa dijete kad se rodi ono je ko pilka malehno i njezno :D
ne bi cudilo da ste kopilota iskoristili kao zrtveno jagnje...
misliš vrijeme da nađete neki izgovor za propuste sa kopilotom?