Svijet
0

London: Na "Gatwicku" skinuto ograničenje ručnog prtljaga

FENA
Putnici koji putuju s londonskog aerodroma Gatwick mogu od danas ponijeti više od jednog komada prtljaga u kabinu aviona, što se odnosi i na letove British Airwaysa prema Bosni i Hercegovini.

Početkom ove godine navedeno je ograničenje već ukinuto za većinu britanskih aerodroma kojima upravlja tvrtka BAA, no britansko ministarstvo prometa zatražilo je instalaciju dodatne opreme na pojedinim aerodromima kako bi se omogućilo ukidanje tog ograničenja.

Navedeni se zahtjev odnosio i na aerodrom Gatwick, gdje je sva potrebna oprema kojom se ubrzavaju sigurnosni pregledi sada instalirana, pa je navedeno ograničenje moglo biti ukinuto.

British Airways pozdravio je ukidanje ograničenja od samo jednog komada ručnog prtljaga za sve putnike koji koriste londonski aerodrom Gatwick.

Putovanje će za te putnike sada biti manje zbunjujuće, jer je aerodrom usklađen sa standardima ostalih aerodroma u Ujedinjenom Kraljevstvu.

I dalje vrijedi ograničenje maksimalne veličine pojedinog komada ručnog prtljaga od 56 cm duljine, 45 cm širine i 25 cm dubine.