{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ljudski doček: Građani Minhena doniraju pomoć izbjeglicama, a policija pomaže

2.9.2015. u 12:19
1.269
162
Ljudski doček: Građani Minhena doniraju pomoć izbjeglicama, a policija pomaže
1.269
Njemačka policija je jučer zbog prevelikog broja poklona zamolila građane da prestanu uručivati pomoć izbjeglicama s Bliskog istoka.
Veliki broj građana Minhena izbjeglice dočekuju s vodom, hranom, odjećom i igračkama, kako bi pokazali podršku onima koji su u Njemačku došli iz ratom razorenih dijelova Iraka i Sirije.

Policija je jutros nakon dojave da je na glavnu željezničku stanicu došlo blizu 590 novih izbjeglica informaciju podijelila putem Twittera uz rečenicu "Svi koji žele pomoći su dobrodošli".

Snage sigurnosti nisu mogle predvidjeti da će samo u roku od nekoliko minuta stotine građana Minhena doći do stanice na kojoj su se izbjeglice nalazile. Svoje oduševljenje policija je također objavila putem društvene mreže Twitter.

Do 13 sati izbjeglice koje su tada polako premještane u prihvatne centre dobile su toliko pomoći od građana da je policija bila prisiljena zamoliti ljude dobre volje da prestanu slati i uručivati pomoć.

One koji su nastavili dostavljati pomoć vlasti su uputile ka gradskom vijeću koje će sakupljenu hranu i odjeću distribuirati sistematski.

U Minhen je proteklih dana vozovima došlo više hiljada izbjeglica koje su prethodno svoj put krčile kroz Makedoniju, Srbiju i Mađarsku. Vlada predviđa da će ukupan broj izbjeglica i migranata ove godine preći 800.000.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: