{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ljajić: Reakcije iz Hrvatske samo raspiruju strasti

F
28.9.2007. u 15:55
0
0
Ljajić: Reakcije iz Hrvatske samo raspiruju strasti
0
Ljajić: Reakcije iz Hrvatske samo raspiruju strasti
Predsjednik Nacionalnog savjeta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić ocijenio je danas da bi reakcije iz Hrvatske na presude tribunala "vukovarskoj trojci" mogle samo da "dalje raspiruju strasti, što nam u ovom momentu nije potrebno".
"Svako komentiranje, kao i ono iz Hrvatske, nije uputno, jer je riječ o presuđenim stvarima, na koje ni ja nisam do sada davao komentar, čak i kada je bilo puno osnova da se nešto kaže o dosadašnjim presudama haškog suda", rekao je Ljajić novinarima.

Ljajić je potvrdio da Radić dolazi večeras u Beograd redovnom linijom iz Amsterdama, kao i da "neće doći nikakvim državnim ili privatnim avionom".

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić ocijenio je da se presuda Haškog suda "vukovarskoj trojci" neće održati, izražavajući zabrinutost i razočarenje odlukom Tribunala.

Mediji su prenijeli i izjavu hrvatskog premijera Ive Sanadera da presuda "vukovarskoj trojci" dovodi u pitanje dalje postojanje Haškog suda, kao i najavu da će Hrvatska pokrenuti u Vijeću sigurnosti UN pitanje rada Tribunala u kontekstu presude.

Ljajić je rekao da je u kontaktu sa Radićevim advokatima, što je Tanjugu ranije danas potvrdio i advokat Borivoje Borović.

Borović je naveo da se od celog državnog aparata jedino Ljajić javio da čestita Radiću i Boroviću, kao i da je jedini iz vlasti koji je tokom postupka pomagao okrivljenima.

Sudsko veće Haškog tribunala osudilo je jučer bivše oficire JNA Mileta Mrkšića na 20 godina, Veselina Šljivančanina na pet godina zatvora, a Radića oslobodilo optužbi po svim tačkama optužnice i naložilo da bude oslobođen.

Njih trojicu optužnica je teretila za strijeljanje oko 260 hrvatskih zarobljenika na poljoprivrednom dobru Ovčara, kod Vukovara, 20. novembra 1991. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: