Majke postaju mašine za ubijanje
0

Libija: Novo moćno oružje protiv pobunjenika su žene!

Sarajevo-x.com
Libijska vlada predstavila je svoje novo moćno oružje u borbi protiv pobunjenika - žene. Najmanje 500 žena odanih Muammaru Gaddafiju i njegovom režimu prošle su program obuke rukovanja oružjem i spremne su da se bore za svoje ideale.

U ponedjeljak je ozvaničeno 100 dana od početka ofanzive NATO-a na Libiju. Istovremeno je libijska vlada obznanila da su obučili nekoliko stotina žena koje će se spremno boriti za Gaddafijeve ideje, prenio je Guardian.

Libijska vlada je objavila da će od žena načiniti "mašine za ubijanje". Mnoge žene su starije životne dobi, ali među onima koje su naučile rukovati oružjem ima i tinejdžerki.

One su pred mnogobrojnim okupljenim novinarima pokazale vještinu gađanja iz vatrenog oružja. Žene neće biti raspoređene na prvim linijama već tamo gdje se nalaze slabije obučeni pobunjenici, koji nemaju dovoljno oružja, sredstava za komunikaciju i koji nemaju dobru vojnu taktiku.

"Libijske žene se pridružuju vojnim snagama u borbi protiv NATO-a. One su spremne! One su tu da odbrane svoje domove. Nemamo namjeru slati ih na prvu borbenu liniju", rekao je glasnogovornik libijske vlade Moussa Ibrahim.

Dodao je da će vlada raditi na tome da sve majke postanu "mašine za ubijanje".

"Volimo Muammara Gaddafija i želimo spasiti našu zemlju. Zbog Gaddafija smo sretne. Zahvaljujući njemu imamo slobodnu zemlju i hljeb na stolu. Prije njega nije bilo tako", kazala je jedna od žena koja je prošla vojnu obuuku.

Međunarodni krivični sud sa sjedištem u Hagu izdao je nalog za hapšenje libijskog lidera Muammara Gaddafija i dva njegova rođaka, zbog zločina protiv čovječnosti (ubistava i progona) koji su počinjeni širom Libije od 15. do 28. februara.