Obama, Cameron i Sarkozy
0
"Libija mora prihvatiti rezoluciju"
Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Gdje je Gaddafijev novac? London Free Press Procjenjuje imovinu porodice Libijskog vođe Moammara Gadafija na 80 do 150 milijardi, iako nitko ne zna za sigurni gdje se taj novav čuva. Mnoge zemlje su zamrzle imovinu porodice i pokretanje istrage u ono što je sakrio u svojoj zemlji . http://www.scribd.com/doc/49819917/Where-is-Gadhafi-s-money tv- http://www.livestream.com/libya17feb
14:47: Tony Birtley, Al Jazeera je dopisnik u Bengaziju, kaže da gužve tamo pozdravljaju najavu \"neposrednog primirja\" kao cin \"kapitulacije\" Gadafijevog rezima. 15:12 New York Times- Četiri New York Times novinara koja su nestala e u Libiji od utorka su zarobljeni od strane snaga lojalnih pukovniku Moameru el-Qaddafiju, te će biti objavljeno u petak sta ce biti sa njima , izjavio je Gadafijev sin reporteru Christiane Amanpour u ABC Novosti intervju. http://www.nytimes.com/2011/03/19/world/africa/19journalists.html?_r=2 Slika-Gadafijeve proslost-http://news.yahoo.com/nphotos/slideshow/photo//110227/photos_lf_afp/06efe0968be58a195d3c5c481ad553c0/
14:19 Belgijska ministrica za europska pitanja izjavila je za Olivier Chastel agenciju AFP vijest kako će njena zemlja pridonijeti misiji sa šest aviona ( F-16) borbenih aviona i fregate za rad za provedbu no-fly zone preko Libije. 14:40 Iyad El Baghdadi je ažurirao karte pokreta i trenutnu situaciju na ratistu u Libiji. Karte- http://twitpic.com/4aft2o/full http://twitpic.com/4afpcn/full 14:47 Mousa Kousa libijski ministar vanjskih poslova upravo je objavila da ce Libija odmah zaustaviti sve svoje vojne aktivnosti u usklađenosti s rezolucijom Vijeća sigurnosti UN-a. 15:07 BBC Španjolska će omogućiti NATO-a korištenje dvije svoje vojne baza za operacije preko Libije, prema AFP. AFP navodi ministar obrane Carme Chacon rekao je Španjolska će također osigurati zrak i pomorske snage za uporabu u zračnim operacijama.
13:29: Revolucionari su napali vladine položaje u blizini grada Nalut na zapadu i granice s Tunisom u petak ujutro, rekao je jedan borac. Od četiri sata ujutro (02,00 GMT) smo napali dva centra, gdje Gadafijeve snage pozicionirane u blizini grada Naluta i blizu tuniske granice \", rekao je borac za Reuters telefonom. Četiri vladina vojnika i jedan revolucionar su poginuli u borbama, kazao je, dodajući da su revolucionari tom prilikom zarobili 18 vojnika. 13:50 Al Jazeera arapski je emitiranje live snimke iz Jemena gdje danas poslije molitve doslo do masakra . Civili su bili podvrgnuti vatri bojevom municijom i suzavcima, dok je izvještaji govore o 30 smrtnih slučajeva i više od 100 povrijedenih do sada.
M. ta-(Oko podneva)stanovnik Misurate nam govori da je grad još uvijek pod velikim napadima od Gadafijeve vojske, napadaju iz pravca istoka i zapada grada. Snage su napravili neki uspjeh napredovanje s istočne strane grada, a bezobzirno se puno puca po gradu.Puca se na civilne objekte, džamije, i medicinske centre. Medicinski timovi nisu u mogućnosti doći do područja borbe i spašavanja onih kojima je potrebna medicinska pomoć. 13:12: David Cameron u Velikoj Britaniji, premijer, kaže kako će njegova zemlja rasporediti avione tornado i Typhoon u Libiskoj i operaciji. Avioni ce biti premjesteni na airbases u narednim satima, odakle se mogu poduzeti mjere protiv rezima Sjeverno afričke države.
@ VahlMStowastiq Otkriveni Gadafijevi spavači (spijuni) u Bengaziju na istoku. Neki su otkriveni i uhapseni prošle noći. Neki su bili u. bijeni u napadu. (Al-Arabiya)-Izvještaj ,četiri osobe su poginule, a oko 70 je povrijedeno u petak ujutro u napadu na libijski grad M. ta. Arapska liga kaže da rezolucije UN-a je usmjerena na zaštitu civila ,a ne na invaziju , i kazao kako ne želi bilo koju stranu \"da ide predaleko\".Amr Moussa rekao je sudjelovanje bilo arapske države u provedbi \"no-fly\" zone ili u drugim akcije će se raspravljati na bilateralnoj razini kao Lige vlastite rezolucije potporu \"ne-fly\" zona nisu određeni drugi koraci bilo koje države. \"Cilj je zaštititi civile prije svega, a ne napasti ili okupirati. Rezolucija je jasno o toj točki. Mi ne želimo bilo koje strane da ide predaleko, uključujući Libiju napadima na civilno stanovništvo. Naš glavni zadatak je zaštititi civilno stanovništvo Libije. To je naša zadaća, to je naš cilj. \"