{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lažni biskup pokušao da se ušunja na sastanak kardinala u Vatikanu

4.3.2013. u 20:17
25
20
Lažni biskup pokušao da se ušunja na sastanak kardinala u Vatikanu
25
Lažni biskup pokušao da se ušunja na sastanak kardinala u Vatikanu
Ralph Napierski prvi s lijeva na desno (Foto: AFP)
Talijan Ralph Napierski preuršio se u biskupa i pokušao se ušunjati na sastanak kardinala u Vatikanu. No, papinska švicarska garda uočila je njegovu sumnjivo kratku mantiju, upadljivi ljubičasti pojas, crni šešir sa obodom umjesto crvene kapice i neobično raspelo, te shvatila da je riječ o prevari.
Navodno, lažni biskup je novinarima kazao da je njegovo ime Basilius i da pripada talijanskoj ortodoksnoj crkvi, koja, naravno, ne postoji.

On je također kazao kako su katlički biskupi napravili veliku grešku premiještanjem svećenika optuženih za pedofiliju, a ponašao se kao da je uistinu jedan od biskupa, rukujući se sa ostalima i razgovarajući s njima.

Prevara otkrivena prije nego što je uspio ući u hol Pavla VI te je uljez udaljen, a glasnogovornik Vatikana Federico Lombardy je kazao da može garantovati da svi koji su na sastanku su usitinu kardinali.

Kako pišu agencije, Napierski na svojoj internet stranici tvrdi da je osnivač katoličkog reda "Corpus Dei" i sebe opisuje kao "roba i apostola poput Svetog Pavla".

Podsjetimo, kardinali iz cijelog svijeta počeli su danas prvu rundu sastanaka unutar Vatikana prije konklave, odnosno izbora pape, nakon što se povukao Benedikt XVI.

Kardinali su zajedno u ponedjeljak pročitali zakletvu i obavezali se držati u tajnosti sadržaj svojih razgovora. Svakodnevni sastanci uoči konklava trebaju utvrditi zahtjeve i izazove pred kojima se Crkva nalazi te usvojiti smjernice o tome kakav joj je papa potreban.

Opće kongregacije dešavat će se svakodnevno dva puta dnevno, ujutro i popodne, sve do početka konklava. Na njima sudjeluju i kardinali stariji od 80 godina koji nemaju pravo ući u konklave i birati novoga papu. Sastancima predsjedava dekan kardinalskog zbora Angelo Sodano, a svaki kardinal ima pravo da govori sedam minuta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: