|

Lavrov: Nema dokaza da je ruska vojska u Ukrajini

Lavrov: Nema dokaza da je ruska vojska u Ukrajini
0
S
SRNA
21.1.2015. u 10:52
17
komentara
0

dijeljenja
Lavrov: Nema dokaza da je ruska vojska u Ukrajini Sergej Lavrov (Foto: EPA)
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da nema dokaza da je ruska vojska prisutna na jugoistoku Ukrajine.
"Kažem to svaki put: Ako ste sigurni u to što kažete, potvrdite činjenicama. Ali niko ne može ili ne želi da ih predoči", rekao je Lavrov, prenosi Russia Today.

On je na konferenciji za novinare o rezultatima u 2014. godini naglasio da pokušaji izolovanja Rusije neće uspjeti.

"Čujemo od svojih zapadnih partnera da Rusija treba da bude izolovana. Predsjednik SAD Barack Obama upravo je to ponovio. Ti pokušaji neće biti uspješni. Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da Rusija nikada neće pribjeći samoizolaciji", rekao je Lavrov.

On je dodao da Moskva poziva Washington da saradnja, koja je prekinuta prošle godine, bude nastavljena.

"Pozivamo na nastavak efikasne saradnje na bilateralnom i međunarodnom nivou. Ali dijalog je moguć samo ako je zasnovan na ravnopravnosti i poštovanju uzajamnih interesa", rekao je ruski zvaničnik.

Lavrov je dodao da prekid veza sa NATO savezom nije bio izbor Rusije.

"NATO je pratio SAD u težnji ka konfrontaciji. NATO je donio apsolutno ispolitizovanu odluku da obustavi civilnu i vojnu saradnju. Zamrznuti su skoro svi projekti", rekao je Lavrov.

Komentarišući Obamin govor o stanju unije, Lavrov je rekao da on pokazuje da Vašington želi da dominira svijetom i da svi prihvate superiornost SAD.

"Amerikanci su apsolunto nekritički nastrojeni prema sopstvenim potezima, a Obamin govor pokazuje da je suština njihove filozofije: Mi smo broj jedan. Svi drugi to treba da prihvate", zaključio je ruski ministar spoljnih poslova.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...