{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lavrov: NATO mora ostati u Afganistanu

F
FENA
18.3.2012. u 20:09
0
4
Lavrov: NATO mora ostati u Afganistanu
0
Lavrov: NATO mora ostati u Afganistanu
Sergej Lavrov
Rusija želi da NATO-ove jedinice ostanu u Afganistanu sve dok ta zemlja ne bude kadra sama jamčiti svoju sigurnost, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov za afganistansku informativnu mrežu Tolo News.
"Prisutnost međunarodnih stabilizacijskih snaga u Afganistanu uređena je mandatom UN-ova Vijeća sigurnosti. Taj je mandat veoma izričit (...). Svima je jasno da nakon povlačenja (tih snaga) afganistanska vlada mora biti kadra osigurati red i mir i sučeliti se sa svim sigurnosnim problemima u zemlji", rekao je Lavrov.

"S pravom možemo tražiti da se taj mandat, u kojem sudjelujemo, ispuni dok se operacija ne završi", dodao je, pozivajući se na "međunarodno pravo", prenijela je Hina.

Nakon desetogodišnje prisutnosti u Afganistanu, NATO-ove vojne snage koje podupiru vladu u Kabulu, još nisu uspjele dokraja poraziti pubunjenike, mahom talibane, premda na terenu imaju 130.000 ljudi.

Kako ne bi zaglibila u Afganistanu, koalicija koju predvodi SAD, odlučila je povući svoje borbene snage do kraja 2014. Koalicija sada obučava afganistanske sigurnosne snage kako bi svoju sudbinu mogle uzeti u ruke nakon odlaska međunarodnih vojnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: