|

Lavovi i tigrovi simbol su enormnog bogatstva mladih Arapa

Lavovi i tigrovi simbol su enormnog bogatstva mladih Arapa
0
Klix.ba
18.11.2013. u 18:10
99
komentara
0

dijeljenja
1/11
2/11
3/11
4/11
5/11
6/11
7/11
8/11
9/11
10/11
11/11
Za milijardere zemalja Arapskog zaljeva ništa više ne govori o razmjerama njihovog bogatstva koliko poziranje s lavovima i tigrovima pored njihovih Mercedesa, Lamborghinija i skupocjenih jahti.
Mladi bogataši zatim te fotografije stavljaju na društvene mreže, što je postalo apsolutni hit, a posjedovanje neke opasne životinje novi statusni simbol u arapskim zemljama.

Neki će reći da je riječ o hrabrosti, a drugi o gluposti bogatih mladića, budući da mjesečno troše i nekoliko hiljada eura za hranjenje ovih životinja.

Jedan od onih koji redovno postavlja fotografije svojih opasnih ljubimaca na Instagram je Humaid AlBuQaish, koji na popularnoj mreži za dijeljenje fotografija ima 250.000 fanova.

Iako nije jasno čime se AlBuQaish tačno bavi, niti kako je akumulirao svoje bogatstvo, jasno je da živi u luksuzu o kakvom većina može samo sanjati.

I nije jedini, jer je posjedovanje ovih opasnih životinja postao trend i potvrda enormnog bogatstva.

"Ako neko može kupiti ovu skupu životinju, može se pohvaliti da ima dovoljno novca da dobije šta god hoće. A ako uspije pripitomiti životinju kao što je lav, onda to pokazuje koliko je hrabar. No, oni ne shvataju da to nema veze s hrabrošću, već sa zlostavljanjem životinja", kaže za CNN Jasim Ali, koji vodi park divljih životinja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
Prijavi grešku


Komentari (99)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...