|

Najokrutniji zoološki vrt: Okovani slonovi i izgladnjele kamile

Najokrutniji zoološki vrt: Okovani slonovi i izgladnjele kamile
0
Klix.ba
27.12.2013. u 11:51
10
komentara
0

dijeljenja
1/9
2/9
3/9
4/9
5/9
6/9
7/9
8/9
9/9
Surayaba Zoo u Indoneziji predstavlja najokrutniji zoološki vrt na svijetu. Vlasnik vrta ima u cilju samo zaraditi novac, a životinje su u veoma lošem stanju i prema fotografijama može se zaključiti da pate.
Svako do posjetioca koji ima očekivanja da će u vrtu zateći sretne životinje koje uživaju, izaći će deprimiran.

Mladi slon je okovan lancima i ne može se micati. Jedan mu se urezao u nogu na kojoj ima ranu. Žirafe su toliko izgladnjele da im se vide kosti. Majmuni uznemireni i pogledom vas mole da ih oslobodite. U samo jednom malom kavezu nalazi 150 pelikana.

"Kada sam pitao koliko pelikana je potrebno zoološkom vrtu, čuva mi je rekao kako nisu ugroženi, te da nema potrebe da pišem o njima", rekao je Richard Shears, novinar Daily Maila.

Više od 50 životinja uginulo je u posljednja tri mjeseca. Zoološki vrt tvrdi da su uginule zbog starosti ili bolesti. no, uginule su im rijetke vrste: orangutan, sumatranski tigar, afrički lav...

"Čuvari imaju štale u kojima prodaju hranu i piće jer im je važnije da zarade novac nego da brinu o životinjama", rekao je Tony Sumampau, bivši uposlenik.

Zoološki vrt je otvoren 1916. godine tokom vladavine Danske i od tada se ništa nije dogradilo niti sredilo u vrtu. Umjesto toga, samo dovodili nove životinje i gurali ih u već premale kaveze.

Više od 3.000 životinja živi u nemogućim uvjetima i osuđene su na baš tako lijepu smrt. I tako već godinama.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...