{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Latić zatražio od Mesića da učini sve da Hrvatska ne odustane od tužbe protiv Srbije i Crne Gore

F
16.4.2007. u 15:32
0
0
Latić zatražio od Mesića da učini sve da Hrvatska ne odustane od tužbe protiv Srbije i Crne Gore
0
Latić zatražio od Mesića da učini sve da Hrvatska ne odustane od tužbe protiv Srbije i Crne Gore
Predsjednik Narodne bošnjačke stranke (NBS) Nedžad Latić uputio je otvoreno pismo predsjedniku Republike Hrvatske Stjepanu Mesiću u kojem ga poziva da kao osvjedočeni prijatelj BiH učini sve da Hrvatska ne odustane od tužbe pred Međunarodnim sudom pravde (MSP) u Haagu protiv Srbije i Crne Gore.
Latić u pismu upozorava kako je navidjelo izišlo nekoliko argumenata i informacija po kojima se može zaključiti da su vršeni razni oblici opstrukcije i sabotaže u dokaznom postupku u predmetu tužbe BiH protiv Srbije i Crne Gore, a kako istina ne bi izišla navidjelo.

Najšokantniji primjer je, ističe Latić, izjava glavnog tužitelja u suđenju Slobodanu Miloševiću Geoffreya Nicea, koji je optužio glavnu hašku tužiteljicu Carlu del Ponte za "dogovor o stavljanju tajnosti na dio dokumenata Vrhovnog vijeća odbrane Jugoslavije".

-Pošto su se u medijima bile pojavile spekulacije o navodnoj vansudskoj nagodbi između Hrvatske i Srbije o pitanju hrvatske tužbe pred MSP protiv Srbije i Crne Gore, a nakon presude u tužbi BiH protiv SCG, molimo vas da vašim autoritetom i utjecajem učinite sve da Hrvatska ne odustane od tužbe protiv Srbije i Crne Gore, navodi Latić u pismu upućenom predsjedniku Mesiću.

On dodaje kako je poznato da u Hrvatskoj postoje politički krugovi, koji su sarađivali s Miloševićevim zločincima i okrvavili ruke i u BiH. Takvima je stalo da se zatru tragovi zločina i da istina ne iziđe
navidjelo.

Ohrabreni nepravednom presudom po tužbi BiH protiv Srbije i Crne Gore, ti krugovi su pokušali hrvatsku javnost uvjeriti u izlišnost tužbe za agresiju SCG na Hrvatsku, navodi Latić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: