|

Kubanka na fotografijama prepoznala sina kojeg je otac Bosanac odveo u Siriju

Kubanka na fotografijama prepoznala sina kojeg je otac Bosanac odveo u Siriju
110
Piše: A. Dž.
22.12.2014. u 12:46
314
komentara
110

dijeljenja
Kubanka na fotografijama prepoznala sina kojeg je otac Bosanac odveo u Siriju Fotografija dječaka za koji Lidia vjeruje da je njen sin (Foto: Facebook)
Lidia Solano Herrera, Kubanka s adresom u Italiji, već više od godinu dana proživljava pravu životnu dramu. Njen suprug Ismar Mešinović odveo je njihovog sina Ismaila Davuda u Siriju, a od tada Lidia nije znala ništa o svom djetetu, sve dok ga prije nekoliko dana nije vidjela na društvenim mrežama.
Talijanski mediji danas podsjećaju na jednogodišnju bitku Lidije Solano Herrere da sazna sudbinu svog sinčića.

Prije godinu dana Mešinović je sa sinom otišao iz njihovog stana u Longaroneu u Italiji, kazavši supruzi da dječaka vodi nekoliko dana roditeljima u Bosnu.

Međutim, istina je potpuno drugačija. Ismar je s dječakom otišao u Siriju kako bi se pridružio militantima Islamske države. Nedugo nakon toga je poginuo, a Ismail je ostao s militantima IDIL-a.

Lidia do prije nekoliko dana nije znala ništa o Ismailu, međutim fotografije koje je vidjela na društvenim mrežama vratile su joj nadu.

Ismail s IDIL-ovim borcem (Foto: Facebook) Ismail s IDIL-ovim borcem (Foto: Facebook)


"To je Ismail, to je moj sin, prepoznajem mu lice", uvjerena je Lidia. Na jednoj od fotografija dječak nosi vojničke pantalone, crnu duksericu i pušku-igračku oko vrata. Dječak za ruku drži muškarca kojem se ne vidi lice, piše talijanska La Repubblica.

Policija nije sigurna da je na fotografija zaista Ismail, niti kada je fotografija snimljena.

Ismar je u Italiju stigao prije nekoliko godina, gdje je radio kao moler. On i Lidia vjenčali su se 2011. godine, a iste godine dobili su Ismaila.

Ismar Mešinović Ismar Mešinović
La Repubblica navodi da je Ismarov život promijenio Bilal Bosnić, jedan od vođa vehabijske zajednice u BiH, nakon što je održao predavanje u Pordenoneu.

Bosnić je, kao što je već poznato, u septembru uhapšen pod optužbom da je pozivao mladiće iz BiH da se pridruže oružanim skupinama terorističke organizacije Islamske države i tako se uključe u džihad koji ta organizacija vodi na teritoriji Iraka i Sirije.

Bosnić je još uvijek u pritvoru.
Prijavi grešku


Komentari (314)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...