Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa Ukrajinska vojska jedina ima apsolutni legitimitet na teritoriji Ukrajine, zato imaju pravo da rade sta hoce. Ove druge pogresno zovu "pobunjenici" - to su jednom rijecju TERORISTI.
Dervo , dervo magare glupo !
@herceGovance92: Nije tacno to sto govoris. Kada je proglasena nezavisnost BIH tada je JNA automatski postala vojska druge drzave (SR Jugoslavije koju su tada cinile samo Srbija i Crna Gora) i uopce nije imala nikakvo pravo biti na teritoriji suverene i nezavisne Bosne i Hercegovine, a zadrzala se unutar granica BIH sve do potpisivanja Dejtonskog sporazuma. Nadam se da nema potrebe da navodim da je VRS bila samo paravojna formacija JNA i djelovala je u sklopu iste. Prema tome, JNA je bila agresorska vojska. S druge strane Armija BIH je bila jedina legalna i legitimna vojska koju je osnovala i priznala nezavisna i suverena BIH. U skladu sa tim HVO je, kao i JNA, bila agresorska vojska jer nije imala legitimitet od strane drzave BIH. Kratko i sasvim jasno. Ako ne vjerujes onda ti savjetujem da procitas par dokumenata iz ustavno-pravne domene, a u medjuvremenu sto se mene tice mozes da nastavis lagati sebe.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
povuci potegni
Pokrhat će se oni opet