Svijet
0

Kremlj odbacio priče o Putinovom vjenčanju sa gimnastičarkom

Klix.ba
Putin se rukuje sa Kabayevom (Foto: AFP)
Putin se rukuje sa Kabayevom (Foto: AFP)
Kremlj je u srijedu odbacio glasine da se ruski predsjednik Vladimir Putin vjenčao u manastiru sa bivšom olimpijskom dobitnicom zlatne medalje u ritmičkoj gimnastici Alinom Kabayevom, istakavši da takve priče nemaju ništa zajedničko sa stvarnošću.

Putinov privatni život u posljednje vrijeme je bio predmet intenzivnih spekulacija, jer su on i njegova supruga Ljudmila u junu objavili da se razvode nakon tri decenije braka. Glasnogovornik Kremlja Dmitry Peskov je rekao da je teško govoriti o tome šta Putin radi u privatnom životu, jer ima toliko toga što radi u javnom životu.

"Kakav je on tip, da li ima ženu ili ne, ostavimo to njemu i nemojmo se u to miješati", rekao je Peskov, prenosi AFP. Potom je direktno demantovao glasine o tome da su se Putin i Kabayeva vjenčali proteklog vikenda na tajnoj ceremoniji u sjevernoj Rusiji.

"Beskorisno je postalo negirati sve te glasine, jer smo to učinili već stotinu puta. Glasine su takve, ne možete se boriti protiv njih. Ali, one nemaju ništa zajedničko sa stvarnošću", dodao je Peskov.