{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kralj Abdulah upozorio na mogućnost građanskog rata u Libanu

F
23.5.2012. u 19:42
0
39
Kralj Abdulah upozorio na mogućnost građanskog rata u Libanu
0
Kralj Abdulah upozorio na mogućnost građanskog rata u Libanu
Jordanski kralj Abdulah
Saudijski kralj Abdulah upozorio je na mogućnost građanskog rata zbog eskalacije nasilja između etničkih i vjerskih grupa u Libanu. On je pozvao libanskog predsjednika Mišela Sulejmana da poduzme mjere na smirivanju tenzija.
Prema navodima novinske agencije SPA iz Saudijske Arabije, u pismu upućenom predsjedniku Sulejmanu, kralj Abdulah ističe kako je zgranut posljednjim dešavanjima kao što su ubistva libanskog sunitskog vjerskog lidera Ahmeda Abdulvahida i njegovog tjelohranitelja Muhameda Huseina.

Kralj Abdulah naglašava kako je javnost u Sudijskoj Arabiji duboko uznemirena zbog eskalacije nasilja u Libanu koje ozbiljno ugrožava stabilnost zemlje. On je i lično razgovarao s predsjednikom Sulejmanom u vezi sa smirivanjem tenzija u Libanu.

Saudijski kralj je pozvao predsjednika Mišela Sulejmana da poduzme potrebne aktivnosti kako bi se zaustavilo nasilje u Libanu i Siriji. Također je napomenuo da postoji opasnost od sektaških sukoba u Libanu, koji bi mogli rezultirati i građanskim ratom u zemlji, prenijela je agencija Anadolija.

Istovremeno, ambasador Saudijske Arabije u Bejrutu Ali Asiri ističe da nemaju namjeru da evakuiraju državljane Saudijske Arabije koji se nalaze u Libanu, ali da imaju spreman plan evakuacije u slučaju pogoršanja sigurnosne situacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: