Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kao sto cijenjeni profesor miroljub petrovic kaze,nebudete li ga gadzali,bog ce nas sve kamenovati.ili nebudete li radili ono sto pise,kad je vec do te mjere doslo da uzrokuje,progresiju na ostale,kojih je mnogo vise,postajemo svi dio onoga sto ce nas jednog dana stici.to je kao rak rana. iran je među najstarijim civilizacijama a ima najmlađu vjeru?upitajte se zasto?
Ya mislim da kradljivce u ovom stoljechu ne treba se odsjechiti ruka taj zakon je bio u to doba,lopove koji kradu i budu uhapseni u vezi toga ako se mozhe od zakona drzjave kazniti se sa udaranje palicom po shakama,i isto tako slikati se njihovo lice u najpopularnijim novinama,i razneti se po cjeloj drzjavi i ako se mozje celom svjetu...selam alejkum...
Otisao Haso prvi put u pozoriste, pa ga pita Mujo: \"Jel ba, Haso, pa kako je bilo?\" \"Ma ne pitaj. Jako dosadno, da sam jedva izdrzao. Jedino je dobro bilo kad su na kraju delili kapute. Ja uzo tri komada.\"
Uzas. Ovo treba na politicare primijeniti hiiiiiiiih
Jesu li se ovi vjernici žedni krvi zapitali kako to da u Iranu ljudi i dalje kradu iako su kazne tako rigorozne?
Jest,pa onda zive na socijali.Kako ce zivjet (radit) bez ruke/u.Al ebe se njima,da je vjernicima sjec,tako je bog naredio lol.
Ljepog li zakona Ovaj nece vise krasti da hoce ovaj zakon i kod nas
Jebga djeco eto prilike da uprazno hoskate po netu ... Mjesto da u nesto korisno investirate vrijeme... Al kako kod, malo pretjerano s odsjecanjem ruke, al stokinse nekako u red mora stat... Samo steta sto ova genetski poremecena danasnja djeca nisu u stanju iznjet normalan komentar ne povezivajuci ga s bolesnim nacionalizmom... Aj ugodan dan
šta se ložite na ovaj šerijat?! ja nikad još nisam čuo da je nekom bogatašu odjsečena ruka ili da je kažnjen u skladu sa šerijatom!! ovo samo po sirotinji udara!!
Da li će kazna biti izvršena u lokalnoj anesteziji?
znaci ako mazness nesto klape ruku....a sta ako ukrade kakvu mladu jel onda klape ono dole ....ili....
protiv ovakve kazne su samo lašci, nepravednici i nepošteni ljudi.. Bilo ko pošten, pravedan, istinoljubljiv, moralana i sa svim ljudskim osobinama bi podržao ovakav zakon.. Mada kod nas većina nije takva ili barem oni koji imaju \"moć\" da donose zakone... --Jedna smrtna kazna javno na trgu-- pred ocima naroda i vidio bih kako se svijest mijenja...
ovima vise \"ruka nece poletjeti\" za tudjim,...da bi taj zakon bio u redu, on se treba provoditi i kod onih koji su visoko, a ne ssamo medju siromasnijim slojevima drustva...ovako ostaje samo licemjerno i oholo, sa cime se siromasniji slojevi drustva drze u pokornosti.
Zamisli kad bi ovo bilo kod nas ... pa Dodo bi bio izmrcvaren :D XD
U serijatu postoje uslovi i granica za ovakvu kaznu.. Ispituju se sve okolnosti i mislim da se ovdje radi nešto više od čokolade ili čak možda o višestrukom povratku u krađu... Mada Iran slabo poštuje šerijatske zakone, kod njih je sve nešta modifikovano, iako po spoljašnosti i onim što čujemo iz njihovih usto izgleda da su SAUDIJSKA ARABIJA iako su daleko od toga.. IRAN nije paradigma serijatkse drzava, to je siitska drzava koja svojim temeljnim vjerovanje odstupa od pravog islama.. mnogi to ne znaju jer spoljasnost irana (pokrivene zene, govor iranskih vodja -tukja isl) priikazujue iran arabijskim manirima.. U svakom slučaju SJEĆENJE RUKE I SMRTNA KAZNA je najbolji zakon koji hitno treba kod nas donijeti kao sto su to praktikovali naši preci.. Ne bi svaki dan slušali CRNU HRONIKU.. da vidimo ko bi se usudio da bode po tramvaju ili da krade do mile volje.. pozdrav narode