{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Koštunica protiv "marionetske" države za Kosovo

F
6.12.2007. u 15:47
0
0
Koštunica protiv "marionetske" države za Kosovo
0
Koštunica protiv "marionetske" države za Kosovo
Foto: AP
Ako kosovski Albanci jednostrano proglase neovisnost, postat će jasno da je NATO bombardirao Srbiju kako bi stvorio marionetsku državu u kojoj bi ta vojna alijansa bila vrhovno tijelo vlasti, izjavio je u četvrtak srbijanski premijer Vojislav Koštunica.
"Odluči li SAD da albanski separatisti proglase jednostrano neovisnost, onda će postati potpuno jasno zašto je NATO bombardirao Srbiju i zašto su potom NATO snage došle na Kosovo. Osnovna svrha je stvoriti marionetsku NATO državu u kojoj bi, kako je određeno u Aneksu 11 Ahtisaarijeva plana, konačno i vrhovno tijelo vlasti bio NATO pakt", izjavio je Koštunica agenciji Beta, reagirajući na američki prijedlog "nadzirane neovisnosti", koja je po njemu nemoguća, jer su nadziranje i neovisnost pojmovi koji se međusobno isključuju.

Srbija je odlučila "razotkriti i suprotstaviti se tom nasilju i zajedno s Ahtisaarijevim planom odbaciti i marionetsku NATO državu".

"Za Srbiju postoji Rezolucija 1244 o Kosovu, postoji Povelja Ujedinjenih naroda i postoji Ustav Srbije, što sve jamči da je pokrajina Kosovo i Metohija sastavni i neotuđivi dio Srbije", naveo je Koštunica.

Zamjenik glasnogovornika State Departmenta Tom Casey izjavio je prije nekoliko dana da SAD smatra da u rješavanju pitanja statusa Kosova treba ići prema planu Marttija Ahtisaarija, uključujući i nadziranu neovisnost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: