{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kosovski mediji i vlada o izborima u Srbiji

F
22.1.2007. u 16:09
0
0
Kosovski mediji i vlada o izborima u Srbiji
0
Kosovski mediji i vlada o izborima u Srbiji
Foto: Reuters
Kosovski mediji na albanskom posvećuju u ponedjeljak veliku pozornost parlamentarnim izborima u Srbiji, koji su održani u nedjelju, a kosovska vlada je priopćila da su izbori unutarnja stvar Srbije i da se ne odnose na Kosovo.
Kosovska vlada je u priopćenju pozvala lokalne Srbe da svoju budućnost projektiraju u sklopu legitimnih kosovskih institucija, a srbijansku vladu, koja će uskoro biti formirana, da ohrabri Srbe da ostanu na Kosovu i integriraju se u društvo i u buduću kosovsku državu.

Kosovska vlada izrazila je uvjerenost da se proces osamostaljenja nastavlja predviđenom dinamikom te zatražila od glavnog pregovarača UN-a za status Kosova i od Vijeća sigurnosti UN-a da u što kraćem vremenu definiraju status Kosova na temelju volje naroda Kosova koji želi neovisnu i suverenu državu.

Dnevnik "Koha Ditore", u tekstu pod naslovom "Posljednji glasovi", piše u ponedjeljak da je odaziv kosovskih Srba bio najniži otkako je na Kosovu uspostavljena međunarodna misija - UNMIK. Navodi također da bi glasovanje kosovskih Srba na tim izborima moglo biti i njihovo posljednje sudjelovanje u srbijanskim izborima s obzirom na očekivanu neovisnost Kosova.

Dnevnik "Express", u tekstu pod naslovom "Glasovali za prošlost", navodi da su radikali ponovno dobili najviše glasova i da se sada očekuju pregovori demokratskih stranaka o formiranju koalicijske vlade koja ne bi vratila Srbiju u izolaciju.

Dnevnik "Lajm" piše da albanske političke stranke na Kosovu žele pobjedu demokratskih snaga na čelu sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem, a sudjelovanje kosovskih Srba u tim izborima smatraju ilegalnim, bez ikakvih pravnih posljedica. Taj list navodi da se Tadić u odnosu na kosovsko pitanje ne razlikuje puno od drugih srbijanskih čelnika, ali da on može biti prihvatljiv za međunarodnu zajednicu.

Mediji prenose i mišljenje da za Kosovo zapravo nije ni važno kakva će biti vlast u Srbiji, jer Kosovo ide svojim putem, ka neovisnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: