Svijet
4

Kontroverzni gradonačelnik Toronta Rob Ford ima tumor

Klix.ba
Rob Ford (Foto: EPA)
Rob Ford (Foto: EPA)
Kontroverznog gradonačelnika Toronta Roba Forda očekuje nova borba i to protiv raka, koji mu je u srijedu dijagnosticiran u bolnici Humber River. Loša dijagnoza dolazi dva mjeseca nakon što je završio rehabilitaciju, odnosno program odvikavanja od narkotika.

"Još uvijek vršimo analize kojim ćemo utvrditi tip tumora i vrstu tretmana koji je potreban", izjavio je dr. Rueben Devlin, predsjednik bolnice Humbar River u Torontu.

Prema Devlinovim riječima, Ford se žalio na bolove u trbuhu u prethodna tri mjeseca, a bolovi su postali intenzivniji ove sedmice. Zbog toga je otišao u bolnicu , gdje je uz pomoć CT-a otkriveno da ima tumor u stomaku. Da li se radi o malignom tumoru, još uvijek nije poznato.

Brat gradonačelnika Toronta Doug Ford je zamolio novinare da porodici daju malo vremena kako bi se upoznala sa situacijom i odlučila šta činiti, kao i da li će Rob nastaviti svoju kampanju za nove izbore.

Nevolje za Forda su počele u maju 2013. godine kada je snimljen kako puši crack. Kasnije je izgubio svoje ovlasti, a otpuživan je i za loše ponašanje. Ford nije odustao nego je ušao u rat s gradskim vijećem. Izvinio se za mnogo stvari te je priznao da je koristio crack. Prošle godine je ponovo snimljen kako puši crack, zbog čega je pristao na rehabilitaciju.

Na posao se vratio u junu nakon dvomjesečne rehabilitacije te je pokrenuo novu kampanju za izbore. Priznao je da je posramljen i ponižen zbog onoga što je činio u prošlosti.