Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Donosimo vam neke činjenice koje sigurno niste znali o Libiji. BNP po glavi stanovnika u Libiji iznosi 14.192 $. Primanja na račun nezaposlenost iznose: 730 $. Plata jedne medicinske sestre iznosi oko 1.000 $. Za svako novorođeno dijete država porodici placa 7.000 $. Nakon sklapanja prvog braka svaki bračni par dobija 64.000 $ od države za kupovinu stana. Prilikom otvaranja privatnog biznisa svaki građanin dobija 20.000 $ početnog kapitala od drzave. Obrazovanje je u potpunosti besplatno. Zdravstveno osiguranje za svakog državljanina u potpunosti je besplatno. Cijene hrane su jako niske. Električna energija za upotrebu u domaćinstvu je besplatna. Država osigurava kredite za kupovinu stambenih objekata i vozila bez kamate. Prilikom kupovine automobila svakom građaninu država plaća 50% cijene vozila (pripadnicima oružanih snaga 65%). Cijena goriva je minimalna, llitar benzina košta oko 0.14 $. Radiosarajevo.ba
Przi brate Gadafi!!!!
To gadafi, razvuci im pamet.
Smrt fasizmu sloboda narodu zivio gadfi
poturice jestel se ponadale u preokret? sad će im ameri guzzove razmomtirati na sitne dijelove. ahahhahhhah... jupiii... bravo ameri, samo derite te gadafijeve talibane. tra- la -la... moram si kupiti kokice, da uživam u završnici.
pa što onda ratuju kad im bi tako dobro, kako ti napisa. ostavi se tih titinih šupljaka kako je nekad bilo dobro.
Gadaffiii ebi izdajnike i nato !
A pobunjenika misle da su zauzeli Libiju, bravo GAdafi, samo naprijed. rjesi se terorista
Pozdrav i potpora pukovniku iz hrvatskog st.ol.no.g grada Bani Walida.
Udri pukovnice po cifutskim izdajnicima Libije, poklonjenicima Amerike i Izraelaca!
NATO je vojno-političko udruženje bivših kolonijalnih sila osnovan sa samo jednim ciljem- vratiti vojnim sredstvima i pritiscima bivše kolonije pod vlast, a usput i demokratizirati (osvojiti svim sredstvima ) one koje imaju prirodne resurse potrebne kolonizatorima.
Da kazem j...s budale, nesto kontam pa mi smo bili jos vece budale... J...s glup svijet i nas i njih...
drži s epukovnice :))
cinjenica je da Gadafi propade... mi ovako ne pomazemo rijecima... bori se djelima... svoje dijete cu aBd uciti da postuje drug ei ne napada druge i da nikome od ovih zmija ne vjeruje.... NATO, SAD, RUSIJA, KINA... sve su to kapitalisticko-komunisticko-ateisticko smece.... ucite svoju djecu istini.... sto bih se ja petljao u uredjenje neke drzave??? neka njeni stanonici odaberu.... zivjea tolerancija....
Eh, to \"udri pikovniče\" govorilo se i na početku prije nekoliko mjeseci. Ali shebaše ga. Gotovo je Gadafi, bolje bježi negdje dok te ne dohvate i objese ko Sadama.
Udri, pukovnice, uskoro ce mnogi udarati po judeomasoneriji koja siše krv zemljama *Trećeg svijeta*,samo dok vide da ovi nisu nepobjedivi!
svi tvrde da Bani Valid kontrolisu Gadafijeve snage jedino ovdje ispade da ga kontrolisu pobunjenici,