Svijet
157

Komunistička partija odala počast poginulim antifašistima iz Drugog svjetskog rata

FENA
Delegacija Komunističke partije u BiH položila je danas cvijeće na spomen-obilježje Vječna vatra u Sarajevu i odala počast poginulim antifašistima iz Drugog svjetskog rata.
Foto: FENA
Foto: FENA

Na današnji dan 1941. godine Komunistička partija Jugoslavije (KPJ) poslala je poziv na općenarodni ustanak protiv fašističkog okupatora i domaćih izdajnika. Dan borca, jedan je od najznačajnijih datuma u historiji narodnooslobodilačkog rata.

Foto: FENA
Foto: FENA

Predsjednik Komunističke partije u BiH Muhamed Imamović kazao je tim povodom novinarima da je obilježavanje značajnih datuma iz historije obaveza te partije.

"Ovaj dan je nešto veliko za nas. Nadamo se da će nas naredne godine biti više", kazao je.

Foto: FENA
Foto: FENA

Imamović je podsjetio da je Komunistička partija prije dvije godine izišla na lokalne izbore, i na ovogodišnjim izvorima očekuju dobre rezultate.

"To je jedina partija, registrirana u FBiH, koja je ušla u Skupštinu grada Banja Luke. Danas Komunistička partija ide ka pobjedi na izborima 2014. godine. Očekujemo veliki povratak na političku scenu", kazao je Imamović.

Foto: FENA
Foto: FENA

U povodu obilježavanja 4. jula, delegacije Komunističke partije danas polažu cvijeće i na spomen-obilježja u Bijeljini i Tuzli.