Komentari (65)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
...vavik me zabavljalo koprcanje muškaračke božje ideologije sa ženom i njenim sexepilom. mislim, klimava ta duhovnost kad poklekne pred prvom oblom ženskom stražnjicom.
PApa živ bio, nemoj mi tako ti boga samo vakvih svećenica, od njih pošten svijet RADI SILNE GUŽVE ne bi mogao ni ući u crkvu !! http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/35460/ronaldo_ima_novu_curu_zovu_je_najbolja_guza_instagrama_foto.html
Bolje da komisija razmatra mogućnost da đakoni imaju žene 😊
Zapravo je bilo oženjenih đakona sve do 18 vijeka, čak i kardinala među njima. Neke pape su proglašavale đakonima i kardinal-đakonima bogate feudalce kako bi uticali na izbor svog nasljednika. Sva tri katolička čina (đakon, svećenik i biskup) mogu biti imenovani u kardinale, pa bi teoretski đakon mogao direktno postati papa (po proceduri ako se kardinal đakon izabere u papu, prvo se proglasi svećeniikom, pa biskupom pa papom).
Tako je !!!! Zabranjivati zenidbu Biblija naziva djavolskim naukom. (1 Timoteju 4,1-3) To je napisao Pavle koji je i sam bio nezenja. Medjutim on je celibat izabrao slobodnom voljom, a bio je protiv da se namece i njime uvjetuje. Isto tako pise:"Treba stoga da nadglednik bude besprijekoran, jedne žene muž, trijezan, razuman, sređen, gostoljubiv, sposoban poučavati,ne vinu sklon, ne nasilan nego popustljiv, ne ratoboran, ne srebroljubac;...(1 Timoteju 3.2,3)
a sta je sa pokemonima 😀