Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
wesley 08.04.2010. u 10:04 Kakav \'bosanski\' narod???To ne postoji, kao što ne postoji \'bosanski\' jezik...ne možete izmišljati narode i jezike @Wesley, ima ima nista se ti ne sekiraj. Pa i Vlahe je jednom neko izmislio
imal\'ko papira da obrisem zicugu.
ima li u cirilici meko \'c\' ili su svi tvrdi i Ilici ?
Ko se jos sa tenkovima i automatskim puskama nacionalno osvjescuje glupani bolesni,saberite se alo 21 je vjek stoko maloumna i uskovidna.
Vrijeme je i u Bosni i Hercegovini da se ovo napravi. Da se Bosanci i Hercegovci dignu protiv onih koji nas godinama dijele na Bosnjake, Hrvate, Srvbe i ostale. Da se dignu protiv onih koji nam ne daju da zajedno zivimo, protiv onih kojima je podijela u interesu. Dok smo mi podijeljeni oni zaradjuju na nasoj podijeli.
ma da sve jasno :-) zato ste presli na stranu okupatora osmana koji su tu istu kraljicu protjerali. i ti pricas o izdaji ;-))) ??? I ti pricas o motivu katolika novcu, zasto ste to vi presli na islam i podrzali okupatora, radi ideala ;-)))) ? Tko je sacuvao uspomene na Kraljevu Sutjesku, bosnjaci??? Tko je istjerao iste te hrvate iz Kraljeve Sutjeske, Varesa...sredisnje Bosne? ZACEPI !!!
TOOOOO HAJDUCINO,pardon AJDUCINO TOOOOOO.
stoko nepismena, Bosna je bila kraljevina! Tadasnji katolici, pravoslavci, bogumili su se deklarisali kao bosanci ( bosanski narod ) kroz istoriju dio tih istih je poprimio islam. Kroz dalju istoriju i kroz ispiranje mozgova o velikoj srpskoj ( romskoj ) ideji pravoslavci su sebi poceli dozivljavati kao Srbima ( ka nasi susjedi istocni ), katolici su pratili trend srba ( roma ) pa su sebe poceli dozivljavati kao Hrvatima ( susjedi zapadnije i sjevernije ). Muslimani, vidjevsi veliku izdaju katolika i pravoslavaca su na sebe prenjeli duznost odbrane imena Bosne, Bosanske Kraljevine i zastite nase kraljice! Prosli rat Motiv Muslimana: odbrana imena Bosne i zastita kraljevine Motiv Katolika: novac Motiv Pravoslavaca: seljacki nagon za ratovanjem za medju zivjelo Kraljicino ime!!! zivjela Bosna! Zivjelo ime Katarine!!!
The old-Iranian origin of Croats The Iranian theory suggests that the Croats are a tribe from Arachosia, this theory is based solely on linguistic evidence and spread of the Old Croatian ethnonym *xъrvatъ, which is almost certainly a borrowing into Slavic. Srbi majority of \'Slavs\' in former Yugoslavia are not of Slavic origin while Montenegrin Serbs are racially the purest Illyrians (as a result of great racial similarity between them and Dorian tribe of Sfakia in SW Crete). Also the Montenegrins like Illyrians are tall and warlike while Albanians were always controlled by someone and were the last nation in the Balkans to get FREED from their semikin the Turks and whose state was created as a direct influence of Austro-Hungary and Germany. bosnjaci Bosniaks emerged as a distinct Slavic group in the fourteenth century, when a portion of the Slavs living in the Bosnian kingdom converted to Islam, brought in by the Ottoman Turks as they conquered much of the Balkans.
The original inhabitants of Sardinia, who are now concentrated in the interior of the island due to pressure from colonists, are a genetic anomaly in the Mediterranean region. About 42% of the Sardinians belong to Y-chromosome Haplogroup I which otherwise has high frequency only in Scandinavia, Northern Germany and the Croatia-Bosnia area.
Kakav \'bosanski\' narod???To ne postoji, kao što ne postoji \'bosanski\' jezik...ne možete izmišljati narode i jezike
imam ja za tebe odgovor... to sto spominjes moja maticna drzava Turska? o cemu ti skabrane pricas? moja maticna drzava je Bosna Srebrena, Banska Bosna, Kraljevina Bosna! to je moje porijeklo, ja nisam dosao ni iz turske ni iz hrvatske ni iz srbije, ja sam rodjen ovdje, u svojoj Bosni! Boli me ogroman k.... i za srbiju i za hrvatsku i za tursku!
Koji vas je vise unazadio,Sindzelic , Mihailovic ili Seselj ??? Zar se Mihailovic pise sa ovim Turskim \"H\" ,a vidi mene budale,ups oprostite mi na neznanju.
Onda fino recite Srbi su Armeni, Asirci, Hetiti, Grci, Tracani itd.... http://en.wikipedia.org/wiki/Genetic_origins_of_the_Turkish_people During antiquity Anatolia was a cradle for a wide variety of numerous indigenous peoples as Armenians, Assyrians, Hattians, Hittites, Hellenes, Pelasgians, Phrygians, Thracians, Medes and others...it has been concluded that despite the overemphasis on their Central Asian roots, the Anatolian Turks are overwhelmingly indigenous to the area and they are in no sense racially Mongoloid.
Jedno pitanje za bosnjake vezano za njihovu maticnu zemlju turski u stalnu pricu kako su srbi turci: TKO SU TURCI?? Danasnji turci ocigledno nemaju puno veze sa turskim narodima azije - vecina ih nije kosooka kao sto je slucaj sa turskim narodima centralne azije sa kojima djele slican jezik i odakle poticu.