Serijski ubica
16

Kipar: Muškarac priznao da je ubio sedam žena i djevojčica

Klix.ba
Muškarac je na Kipru priznao da je ubio sedam žena i djevojčica, a lokalni mediji pišu da je ovo prvo serijsko ubistvo u historiji otoka, piše BBC.

Dva tijela su pronađena u oknu rudnika ranije ovog mjeseca, a treće je pronađeno u četvrtak. Glavni osumnjičeni je tridesetpetogodišnji grčko-kiparski vojni oficir koji je priznao još nekoliko ubistava. Policija trenutno traga za ostalim tijelima ženskih osoba na osnovu informacija koje je on otkrio.

Među žrtvama serijskog ubice su Indijka, Rumunka i njena osmogodišnja kćerka. Za tijelom šestogodišnje djevojčice, kćerke jedne od žrtava, također se još uvijek traga.

Istražitelji su tijelo treće ženske osobe pronašli u četvrtak nakon što ih je ubica doveo do mjesta gdje ga je bacio. Lokacija se nalazi u blizini Nikozije. On se navodno upoznao sa ženom preko internet stranice za upoznavanje, nakon čega je ona nestala u decembru 2017. godine.

Tri ubijene žene potječu s Filipina. Identitet ubice još nije objavljen, pritvor mu je produžen, a kiparska policija je zatražila pomoć od britanskih istražitelja.