Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
koja ironija da kina zatvara kamp na Mt. Ev. u okupiranom Nepalu,i svijet nemoze tu nista napravit jer kina ima nuklearno oruzje,cirkus!
Za dozvolu se plati oko 25000$ po osobi, znači samo dozvolu da dobiješ, vlada nepala ili kine uzme tu lovu... pa gospodo, za tu svi silnu lovu, osim za nošenje, možete platiit šerpase i za čišćenje, ne možete biti toliki hipokrati!
@thewhisper.....eiiihh, baš je 25000 dolara dozvola? :(
ma jah, dam ti lovu i onda mogu bahatit okolo kako hocu? Ne slazem se
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
ko se penjao uz buca potok, ovo mu dodje kao trening
@rIder....uz Buća potok otkazuje i autonavigacija......eto probajte...... :(
Zašto Nepala ne uklanja posmrtne ostatke na svojoj strani, to mi nije jasno. Kinezi to rade svakih 5 godina. Inače, pogledajte na YT pod Green boots, to je zaista zastrašujuća priča koliko je penjanje Mt.Everesta postalo komercijalizirano i koliko ljudi ne obraćaju pažnju na živote drugih.
Logičan potez kineskih vlasti. Još samo i Nepal slično da uradi. I onda da se zabrane komercijalna penjanja. Samo pravi alpinisti, ali to onda nije biznis, već kao što je uvijek bilo: strast za one koji to vole.
Treba samo Japance pustat 😉
i senegalce
Ja tamam mislio otići, zajebaše mi planove.