Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sto niko ne napise da ovo rade da mogu crpiti naftu prvenstveno iz Sudana ali i drugih drzava???
Kinezi sila nebeska!
Kina polako preuzima Afriku i svojim kapitalom stalno osvaja nove zemlje, asmanjiva uticaj SAD i pojedinih evropskih država!!!
...imaju ljudi viška $...mogli ste valakupit i ovu državu za te pare...sa sve vanjskim dugom...garantujem da bi 80% stanovništa bilo "kinez od stoljeća sedmog"...
pa zar nismo mi slaveni dosli na ove prostore u 7 stoljecu?
Kina će za koju deceniju preuzeti vodeću ulogu u svijetu
Umjesto da su naši iskamčili od kine ove pare da se prugra popravi, oni se svađaju ko će uzeti pare od dnevnica i ko će na bolju destinaciju otići. A što se tiče pruge i vozova, mogu slobodno otići na otpad u staro gvožđe. Barem neke koristi da ima od njih, da se npr. napuni penzioni fond. Bruka.
Dok Amerika i Rusija imaju resurse u svojoj "kuci", Kina, da bi opstala, mora Resurse traziti po Africi. Prije 10 godina su poceli u Anogli, tacnije u Luandi, a sad su posli na istok Afrike u potrazi za "jeftinim" Sirovinama da bi mogli ostati konkurentni, jer im je radna snaga "poskupila". Slabo rast kineske ekonomije u zadnjih 12 mjeseci svjedoci o padu potraznje za jeftinim i nekvalitetnim kineskim proizvodima. Kako SAD, tako i EU su se okrenuli proizvodnji unutar svojih granica. Ako Bog da, kad SAD i EU skole sporazum u slobodnoj trgovini sredinom 2015. godine, Europa i Amerika ce ekonomski biti neunustivi.