{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kina se nada da će američke finansijske mjere uspjeti

F
FENA
21.10.2008. u 19:07
0
0
Kina se nada da će američke finansijske mjere uspjeti
0
Kina se nada da će američke finansijske mjere uspjeti
Kineski predsjednik Hu Jintao je u telefonskom razgovoru s američkim kolegom Georgeom Bushom izjavio da se nada da će koraci koje su SAD poduzele u cilju smirivanja svog finansijskog tržišta uskoro imati očekivane efekte i spriječiti daljnje širenje finansijske krize.
Hu je kazao da je njegova zemlja voljna da radi s drugim zemljama na rješavanju svjetskih finansijskih problema, prenijela je kineska agencija Xinhua.

Kina je poduzela niz mjera u cilju obračunavanja s krizom, održavanja tržišne i finansijske stabilnosti i osiguravanja stabilnog i relativno brzog ekonomskog rasta, podsjetio je Hu.

"Kineska vlada će nastaviti da se odgovorno ponaša prema svom i narodima drugih država i da blisko sarađuje s međunarodnom zajednicom na održavanju finansijske stabilnosti svjetske ekonomije", kazao je kineski predsjednik.

Kineska agencija je parafrazirala Bushovu izjavu da je Amerika spremna da s ostatkom svijeta radi na iznalaženju načina da se riješi kriza.

Kineska vlada uporno ponavlja da je, uprkos globalnoj krizi, sposobna da održi stabilnost svog ekonomskog i finansijskog tržišta, kao i da je voljna da sarađuje s drugim državama na pronalaženju rješenja za trenutnu ekonomsku situaciju u svijetu, prenio je Tanjug.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: